Hoe repareer je je computer?

computer reparatie Eindhoven

Deel 1 – De weg weten

Als u nieuw bent in de IT Help Desk Support, moet u in staat zijn om basisvragen te beantwoorden. Hier zijn een paar voorbeelden van vragen die je zou moeten kunnen beantwoorden met “niet te… ” en “soms… ”

Weet u wat Protocol was?

Welke versie van Windows wordt gebruikt op uw machine?

Wat is het modelnummer van uw computer?

Wat is de synchronisatie status van uw PC met het IBM DB2 mainframe?

Wat is de juiste naam voor uw PC?

Wat is de status van uw installatie?

Hebt u de foutmelding “Runtime Error rror.dll Not Found” gezien?

Wat was u aan het doen toen dit probleem zich voordeed?

Wat is er veranderd sinds u de applicatie voor het laatst draaide?

Wat draait u in compatibiliteitsmodus?

Wat zijn de sleutelwoorden van de onbekende fouten?

Wat is de beschrijving van het huidige probleem?

Valt uw systeem nog onder de garantie?

Moet u zich nog steeds zorgen maken over het upgraden naar Windows 7?

Moet u wachten met de upgrade naar Windows 7 tot uw PC klaar is?

Kan je upgraden naar Professional door een ronde upgrade te doen?

Hoe komt het dat Windows 7 en Professional gescheiden zijn?

Zolang je de bovenstaande stappen volgt, zal je installatieprobleem opgelost zijn.

Als je de installatiebestanden niet hebt dan kan je probleem een stuk complexer zijn.

Let vooral op de laatste stap want in de meeste gevallen, zelfs als je de bestanden hebt, is het nog steeds onmogelijk om ze goed te beheren of zelfs te lokaliseren.

Meestal krijg je dan een heleboel lege plekken op je scherm en een foutmelding. Negeer dit deel niet, want het is eigenlijk een van de belangrijkste stappen.

In het geval dat niets helpt, kunt u uw applicatie opnieuw installeren. Houd er rekening mee dat voorgeïnstalleerde programma’s meestal niet met Windows 7 worden meegeleverd.

Als u het probleem echter nog steeds niet kunt oplossen, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw systeem – meestal Microsoft.

Zij zouden u moeten kunnen voorzien van downloadlinks om u te helpen deze programma’s te beheren.

Als u dit doet, zou u in staat moeten zijn om al uw programma’s die u nu niet nodig hebt opnieuw te installeren.

kopieën van uw documenten die u wilt bewaren

informatie over versies van al uw programma’s die u wilt bewaren

een lijst van al uw geïnstalleerde programma’s

informatie over datums en tijden

alsmede uw Windows Activation Lock

CD met apparaatstuurprogramma’s die u wilt bewaren

De beste methode om het probleem op te lossen is om het allemaal in één keer te doen. Dat wil zeggen, zorg dat al je documenten gekopieerd worden naar een map waar je ze kunt vinden. Als je dat gedaan hebt, kun je het opschoonprogramma op je computer uitvoeren. Dit hulpprogramma scant automatisch uw computer en herstelt eventuele problemen die u hebt, en werkt systeeminstellingen bij zodat u uw probleem kunt oplossen zonder het langzame proces van downloaden via de Microsoft Store te hoeven doorlopen.

Wanneer u het opschoonprogramma uitvoert, zou het een groot aantal fouten moeten vinden. Klik op de knop Systeembestanden opschonen om dit proces te voltooien. Een andere mogelijkheid om de fouten te verhelpen is om uw systeem te repareren door Windows bij te werken. Het verkrijgen van updates is meestal een snel proces. Als geen van de updates u heeft geholpen het probleem te vinden, probeer ze dan te deïnstalleren.

Dit is meestal het geval als u een runtime-fout op uw computer hebt. U kunt deze fouten ook herstellen door opnieuw op te starten in de veilige modus. Veilige modus is een methode om een nieuwe pc te krijgen die is geformatteerd en geoptimaliseerd om optimaal te werken.

Steek de microfoonaansluiting van uw headset in de pc en start het systeem vervolgens opnieuw op. Je kunt gewoon de functietoets op je toetsenbord indrukken, en dan terwijl je de aan/uit-toets ingedrukt houdt, de aan/uit-knop ongeveer twee seconden ingedrukt houden. Op deze manier kunt u Windows-opties selecteren en vervolgens Opstarten. Klik vervolgens op de Start-knop, en kies vervolgens Uitvoeren. Typ “msconfig” op de daarvoor bestemde plaats in de lijst. Hierdoor verschijnt het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Klik op het tabblad Opstarten, en kies de optie “Ingeschakeld”. Start uw systeem onmiddellijk opnieuw op. Herhaal dit proces nog twee keer totdat u het tabblad “Opstarten” ziet in het Hulpprogramma voor systeemconfiguratie. Verwijder programma’s die u niet nodig hebt op uw systeem.  De beste manier om te configureren hoeveel programma’s u van uw computer kunt verwijderen, is door naar het Configuratiescherm te gaan en vervolgens naar Programma’s toevoegen/verwijderen.

Controleer of er updates zijn voor Windows. Over het algemeen hoeft u dit niet regelmatig te doen, maar het is altijd goed om updates te installeren voor de laatste beveiligingsupdates, vooral als u software installeert die gebruik maakt van Active X-besturingselementen.

ORY fungeert als adware Killer – ORY wordt beschouwd als adware killer omdat het interfereert met een kern component van Active X, namelijk de Remote Desktop Host.